Iahturi de croaziera - Portal semantic Pagini Favorite
Chat online  

Iahturi de croaziera

De la Portal semantic Pagini Favorite

Salt la: navigare, căutare


Top Contributori Articol

Danuta [49 editari]
http://www.cartela.eu/gratis?invitat_de=Danuta
Adelicious95 [2 editari]

DeeDee [1 editari]
Papusik [1 editari]

Afiseaza tot
Comunitate

Google Friend Connect Pagini Favorite

Vino si tu in zona Google FriendConnect

Pagini Favorite Twitter

Urmareste Pagini Favorite pe twitter

Iahtul de croazieră: Pershing 88 Odată cu creşterea nivelului de trai şi a civilizaţiei loisir-ului, au apărut şi în ţara noastră oameni decişi să-şi urmeze visurile de-o viaţă. Pentru pasionaţii de mare şi de călătorii, iahtul de croazieră este o încununare a unui vis şi, totodată, un mijloc extrem de confortabil de a împărţi cu prietenii sau partenerii de afaceri plăcerile unei călătorii pe mare. Firma italiană Pershing, unul dintre liderii mondiali ai segmentului premium, are în portofoliu ambarcaţiunea optimă.

Este mare, are mai multe punţi şi o mulţime de cabine. Este propulsat de două motoare puternice şi de un ASD şi îţi permite să faci croaziere lungi, datorită autonomiei sale remarcabile. Interiorul este aidoma unui hotel de cinci stele, iar spaţiile de relaxare sunt confortabile şi dotate cu toate facilităţile posibile, de la televizor şi barbecue la Internet şi comunicaţii prin satelit. Masiv şi impunător, dar nu lipsit de graţie, este unul dintre liderii clasei sale.... mai mult[1]

Cam aşa ar putea suna o prezentare-standard a unuia dintre cele mai râvnite iahturi de croazieră din lume: Pershing 88’. Fără să fie o noutate (a fost lansat la apă în 2004), este şi astăzi o „valoare sigură” a clasei sale, datorită performanţelor, fiabilităţii, confortului şi rafinamentului pe care le oferă fericitului proprietar şi, desigur, invitaţilor acestuia.

Iahturile de lux in Croatia sunt o alegere ideala pentru cei care doresc o vacanta de neuitat. Descoperiti frumusetile marii Adriatice navigind pe o barca confortabila cu un serviciu de inalta calitate.Puteti sa va alegeti ruta pe care o doriti sa o urmati pentru a putea decoperi frumusetile Croatiei ca: Kornati, Vis, Hvar, Dubrovnik, Trogir si multe alte.... mai mult[2]

Cuprins

Descriere generala
TERMEN
Yachting-ul este o activitate care descrie navigarea de-a lungul tarmului sau pe distante mai mari cu iahtul.
Cuvantul “iaht” (yacht in engleza) provine de la cuvantul olandez “jacht” care inseamna vanatoare.

 La inceput, cuvantul definea un vas cu panze rapid folosit de Marina Olandeza pentru a urmarii piratii si alti agresori. Dupa ce iahtul a fost ales de catre regele Charles al II-lea al Angliei ca vasul care sa il transporte inapoi in Marea Britanie din Olanda pentru a fi reinscaunat, acesta a devenit principalul mijloc de transport pentru persoane importante.
Mai tarziu, cuvantul a inceput sa descrie o varietate mai mare de vase cu panze, aproape toate detinute in proprietate privata si folosite in principal pentru recreere.


DIFERENTE


 Avand in vedere costul ridicat de achizitionare si intretinere al unui iaht, yachting-ul a fost, este si probabil va ramane o activitate de recreere exclusivista. In fapt, este atat de exclusivista incat pana si bogatii planetei au ales-o ca metoda de relaxare, potrivita cu statutul lor social. Trebuie insa facuta o diferenta intre iahturile titanice de lux cumparate de acesti oameni, destinate mai mult croazierelor si iahturile de agrement folosite pentru a fi conduse de pasionatii de yachting. Pentru acestia din urma exista locatii unde isi pot satisface pofta de yachting fara ca neaparat sa detina unul.


TIPURI


 Tot ca o diferenta majora, iahturile se impart in doua clase: iahturi cu panze sau vele si iahturi motorizate. Abia dupa aparitia si ascensiunea barcilor cu abur, vasele cu panze au inceput sa fie vazute ca obiecte de lux. Totusi, de cand nivelul luxului la bordul iahturilor mai mari a urmat o crestere continua, folosirea termenului iaht care sa descrie orice vas cu panze s-a diminuat si se limiteaza mai mult la iahturile de competitii si cele pentru agrement.


La fabricarea iahturilor se foloseste o varietate mare de materiale. Pana in anii ’50, aproape toate erau produse din lemn sau otel pentru iahturile mai mari. Desi si astazi multe carene sunt din lemn, cele mai utilizate materiale de constructie sunt fibra de sticla, urmata de aluminiu, otel, fibra de carbon si ciment ramforsat (folosit mai rar din cauza dificultatilor privind asigurarea iahtului). Desi lemnul nu mai este la fel de folosit acesta este inca in mare parte folosit de pasionatii care isi constuiesc proprile iahturi.


DIMENSIUNI


 Lungimea iahturilor incepe de obicei de la 10-11 metri si poate ajunge la peste 150 metri. In general, orice iaht peste 34 m este considerat un mega iaht, cele care depasesc 70 m sunt considerate super iahturi si avand in vedere fabricarea lor tot mai intalnita, de curand s-a introdus neoficial termenul de giga iaht pentru iahturile ce depasesc 100 m

Iahturile cu panze au o lungime ce variaza intre 6 si peste 30 metri, unde distinctia intre un iaht si o corabie devine dificila. Majoritatea iahturilor private se situeaza intre 7 si 14 metri deoarece costul constructiei si intretinerea unui iaht creste direct proportional cu marimea.

Iahturile moderne au o configuratie eficienta in special datorita velaturii Bermuda (a fost dezvoltata in secolul 17 in insulele Bermude) care permite inaintarea impotriva vantului. Aceasta capacitate se datoreaza design-ului carenei si configuratiei velelor care utilizeaza principiul lui Bernoulli pentru a genera forta perpendiculara cu apa. (Legea lui Bernoulli = presiunea totala in lungul unei linii de curent intr-un fluid incompresibil si lipsit de vascozitate, aflat in curgere stationară, este constanta)


IAHTURI DE AGREMENT


 Desi iahturile cu panze sunt si ele de mai multe feluri in functie de scopul lor, de departe cele mai frecvente tipuri sunt iahturile mici de agrement sau de croaziera care acopera mare parte din iahturile de 7 pana la 14 metri lungime. Aceste vase sunt destul de complexe ca design pentru ca trebuie sa gaseasca un echilibru perfect intre abilitati de manevrare nu foarte dezvoltate, spatiu interior, performante bune pe vant mai putin puternic si bineinteles confort.


ALCATUIRE


 Variatia imensa a acestor tipuri de iahturi, de la zeci de producatori din intreaga lume, fac dificila o descriere sumara. Totusi, multi aleg o carena in forma de lacrima, cu un fund lat si plat si o chila (elementul de rezistent al osaturii unei nave, asezat pe axa longitudinala a fundului navei) cu o singura aripa pentru o stabilitate buna. Un asemenea vas va avea mai multe cabine sub punte, de obicei trei cabine-cusete duble, o toaleta si un salon cu locuri de relaxat si echipament de navigatie.

Avand in vedere ca forta pentru deplasare este asigurata de vant, yachting-ul este mai economic si mai ecologic decat multe alte activitati pe apa. Multe iahturi cu panze sunt echipate si cu un motor cu combustie interna pentru utilizare in conditiile in care vremea este calma sau in situatiile dificile de plecare sau ancorare.

Vasele pana in 7 m lungime in general folosesc un motor pe benzina de 5 pana la 40 cai putere. Vasele mai mari au motoare pe disel de 20 pana la 100 cai putere in functie de marime. In cazul iahturilor de 7-14 metri, cele mai frecvente, un motor de 20-40 cai putere este cel mai utilizat.

Iahturile cu o singura carena sunt echipate de obicei sub nivelul apei cu o chila fixa sau ajustabila pentru a contrabalansa forta cu care vantul impinge in vele. Iahturile mai pot avea doua carene (si se numesc catamarane) sau trei carene (si se numesc trimarane). Acest lucru le face sa nu aiba neaparat nevoie de o chila grea si sa acopere o suprafata mai mare pe apa ceea ce le face mai stabile la vanturi puternice. In acelasi timp se pot naviga in ape mai putin adanci.


ABILITATI


 Acesta disciplina necesita o plaja mai mare de abilitati, pe langa manevrarea propiu-zisa a iahtului, precum cunostinte de navigatie, meteorologie, mecanica, sisteme electrice, radio, prim ajutor, nutritie si altele la fel de folositoare atunci cand se doreste navigarea pe distante mai mari.
Insa cu ajutorul unor instructori bine pregatiti si mai ales cu o dorinta si pasiune din partea viitorului practicant, aceste lucruri se invata cu placere si in timp transforma yachting-ul intr-un hobby.


ORIGINI


 Desi navigatia este o inventie preistorica, cursele de barci au aparut prima oara in Olanda prin secolul 17 si s-au extins apoi si in Anglia.

In 1851 a aparut in New York regata Americii, o competitie intre yachturi numita Cupa Americii si castigata de Clubul de Yachting din New York timp de 132 de ani pana in 1983 cand au pierdut in sfarsit in fata celor de la Australia II. Masuri speciale de protectie pentru pasagerii unei nave de croaziera
Share |
Joi, 22 Mai 2003 | 00:00:00
Emilian ANDREI PrintMasuri speciale de protectie pentru pasagerii unei nave de croazie

Paza buna trece primejdia rea

Zeci de agenti ai unei firme de badigarzi, lucratori ai Politiei de Frontiera si ai Politiei Port au supravegheat ieri, pe tot timpul stationarii, pachebotul "Minerva II", sosit in port cu aproape opt sute de oameni la bord * Dintre acestia, peste 450 erau turisti din SUA, Marea Britanie, Irlanda, dar si de alte nationalitati * Masurile de securitate au fost luate si ca urmare a amenintarii cu amplasarea unei bombe, anul trecut, cand in port erau ancorate patru nave de pasageri, la bordul acestora fiind peste o mie de turisti straini
Peste 450 de turisti originari din Statele Unite ale Americii, Marea Britanie si Irlanda au sosit, ieri dimineata, in jurul orei 07.00, in dana de pasageri a Portului Constanta, la bordul navei de croaziera "Minerva 11", sub pavilion Bahamas. Turistii, oameni aproape toti trecuti de 70 de ani, oameni de afaceri din tarile lor, sunt deserviti de un echipaj alcatuit din peste trei sute de persoane. In vederea evitarii oricaror neplaceri care ar putea fi provocate turistilor, firma P&O, proprietarul vasului, a solicitat autoritatilor portuare romanesti masuri sporite de protectie. Astfel, in timpul celor sase ore de stationare in port a pachebotului, zona a fost supravegheata atent de lucratori ai Politiei de Frontiera, ai Politiei Port, dar si de foarte multi agenti ai unei firme private de paza. Vasul a fost insotit permanent, de la intrarea in apele teritoriale romanesti, de o vedeta rapida a Politiei de Frontiera, care a stationat in apropiere pe toata durata acostarii in dana, insotindu-l pana la iesirea din apele teritoriale romanesti. Masurile de securitate maxima au fost luate si ca urmare a unei amenintari cu amplasarea unui dispozitiv explozibil la bordul uneia dintre cele patru nave de pasageri stationate in port anul trecut, in ziua de 8 octombrie, respectiv "Minerva", "Europa", "River Odysseys" si "Amadeus II", toate fiind scotocite atunci de pirotehnistii serviciilor secrete si de alti specialisti in domeniu, alarma dovedindu-se a fi falsa, din fericire. Nava de pasageri "Minerva II" are o lungime de 135 de metri si face parte din categoria celor mai luxoase vase de acest tip din lume. Cei peste 450 de turisti straini au plecat, ieri, intr-o vizita de numai sase ore pe litoral, in Delta, precum si la Cetatea Histria si Crama de la Murfatlar. In urmatoarele zile mai sunt asteptate inca trei vase de pasageri, respectiv "River Adagio", sub pavilion Elvetia, "Taras Shevchenko", sub pavilion Ucraina, si "Kandeniz", sub pavilion Turcia. sursa:

http://www.ziuaconstanta.ro/rubrici/eveniment/masuri-speciale-de-protectie-pentru-pasagerii-unei-nave-de-croaziera.html


Yachtingul ca stil de viata

Linistea adusa de mare este unica, dulcele sunet al valurilor, imbinat cu aerul unic dat de sarea marii, si evadarea din stresul cotidian, sunt numai cateva din bucuriile pe care le poate experimenta un posesor de iaht.

In prezent, oamenii tind sa se indrepte catre petrecerea timpului liber intr-un mod cat mai elegant si mai aproape de natura.

Dedicat celor care stiu sa aprecieze lucrurile cu adevarat importante, yachtingul este un stil de viata inedit, este o provocare a trairii diversitatii, abundentei si rasfatului....senzatia libertatii depline.


Barcile de 8 - 10 m si 100.000 - 200.000 de euro in topul vanzarilor

Preturile ambarcatiunilor, difera, in principal, in functie brand, marime si optionale. Astfel, pretul unei ambarcatiuni cu vele, variaza intre 55.000 – 200.000 de euro, iar un iaht al unui brand renumit, precum Azimut, pretul poate ajunge si la 11 milioane de euro.

"Cea mai scumpa barca pe care o avem pe stoc este un Azimut 46 de 700.000 de euro. In preturile iahturilor nu intra accizele si TVA. Punctual un Zaffiro 28 de 8,78 m cu dormitor, salon si toaleta cu dus are un pret de catalog de 99.243 euro. Adaugand acciza de 7% si TVA 19%, obtinem aproximativ 128.000 euro", explica reprezentantii Neptun Yacht Romania.

"Cele mai vandute barci la noi sunt cele intre 100.000 - 200.000 de euro si 8 -10 m lungime. Pentru acest an speram sa vindem tot ceea ce avem pe stoc, adica 9 ambarcatiuni din care cu 4 suntem deja in discutii. (...) Cea mai scumpa ambarcatiune comercializata a costat 1 milion de euro, iar cea mai ieftina a fost de 23.000 de euro".


Cat costa intretinerea anuala

Un dealer de iahturi poate sa se ocupe, contra cost, si de intretinerea anuala a ambarcatiunilor. Spre exemplu, pentru un Zaffiro 28 depozitarea acestuia ar fi in cuantum de 3.000 de euro. Daca se adauga si costurile cu revizia motoarelor ajungem la un cost total de aproape 4.000 de euro. Proprietarii de astfel de ambarcatiuni sunt taxati insa si de stat pe proprietate de lux cu cateva mii de euro.

Doritorul unui iaht trebuie sa stie ca pentru a-l conduce este nevoie de un permis eliberat de Autoritatea Navala Romana, obtinut in urma unui curs de circa o luna sustinut de Capitania Portului Mamaia.

Cu astfel de ambarcatiuni se poate iesi doar 30 km in larg perpendicular pe tarm, in schimb se permite accesul nelimitat de-a lungul coastelor.

Si mai trebuie mentionat faptul ca la Marea Neagra exista deocamdata doar doua porturi de stationare iahturi, unul la Constanta si unul la Eforie Nord.

Principala problema: infrastructura

Neptun Yacht Romania a vandut barci si pentru Marea Neagra, si pentru lacul Snagov, si pentru Delta Dunarii. Cerere exista, iar piata se va dezvolta. Principala problema o reprezinta infrastructura. In Romania nu exista marine adecvate, cu exceptia celei de la Eforie, care are si ea totusi impedimentele ei: in primul rand, este destul de mica, si este practic ocupata in intregime. Mangalia are deja un proiect spre aprobare, marina din Portul Tomis este pe hartie, iar autoritatile centrale, sustin ca doresc o marina si in Mamaia.

In plus, preturile nu sunt foarte mari, pentru oamenii de afaceri cu posibilitati financiare. Se spune ca cine isi permite sa isi cumpere o masina de lux isi permite si o ambarcatiune pe masura. Este adevarat. Cu banii pe un autoturism de clasa puteti obtine un iaht cu sase locuri, care se poate acoperi pe timp de ploaie, cu dormitor, cu loc de plaja.


Neptun Yacht

Infiintata in 2004, compania Neptun Yacht este in prezent dealer pentru cateva dintre cele mai renumitele branduri din industrie: iahturi cu motor si vele, Azimut (12,14m-30,91m), ambarcatiuni cu vele produse pe santierele Bavaria (9,45m-15,70m), ambarcatiuni de agrement produse de Cranchi Boats (8,57m-15,52m), ambarcatiuni de agrement Sessa (5,50m-13,20m) si Galeon (7m-11,76m ).

Din 2005, Neptun Yacht a devenit o prezenta permanenta la targurile de specialitate din tara cat si din strainatate, ajungand ca in 2006 sa comercializeze aproximativ 15 ambarcatiuni de diferite dimensiuni.

In sezonul 2006-2007, compania a vandut aproximativ 40 de ambarcatiuni si a avut o cifra de afaceri de 2,5 milioane de euro, estimandu-se o crestere cu circa 40% a cifrei de afaceri in intervalul septembrie 2007 - septembrie 2008, pana la 3,5 milioane de euro. Peste jumatate dintre ambarcatiunile vandute au fost de mari dimensiuni, cele mai scumpe modele fiind cele produse de Azimut Yachts.


Brandurile din portofoliul Neptun Yacht

◦AZIMUT YACHTS (Italia), producatorul no.1 mondial: unul dintre cei mai mari producatori de iahturi de lux din Europa, uimitor in finisaje si incomparabil in stil, cu atitudine sportiva si deopotriva conservatoare;


◦SESSA MARINE (Italia): aceste ambarcatiuni sunt dovada perfecta a geniului designerilor italieni, exemplul perfect de echilibrul intre design si tehnica, intre calitate si stil;


◦BAVARIA YACHTS (Germania): cel mai mare producator european de ambarcatiuni cu vele si motor, calitatea si exactitatea germane fiind vizibile, indiferent de modelul barcii;


◦CRANCHI (Italia): nascuta din pasiunea calitatii in 1870, ca o afacere de familie, cu linii clare in design, construita din materiale atent selectionate, cu finisaje impecabile, reprezinta o combinatie intre inalta performanta, design, forma si functionalitate;


◦GALEON (Polonia): produce barci cu motor cu dimensiuni comparabile cu produsele altor branduri de renume ajungand, pana la iahturi luxoase, de max. 14m;


Croaziera pe Dunare

Nava "Mozart" a venit pentru a doua oara in Portul Constanta
Ieri a intrat in dana 26 a Portului Constanta nava germana de agrement "Mozart" care a plecat pe Dunare, pana la Passau - Germania, in ziua de 5 iunie anul curent, odata cu inaugurarea oficiala de catre ministrul Turismului, Dan Matei Agathon, a programului "Croaziera pe Dunare". Nava avea la bord 167 de turisti si 87 de membri ai echipajului. Aceasta este prima nava de cinci stele care a acostat vreodata in porturile romanesti. La inaugurarea programului, ministrul Agathon spunea ca, din toate porturile romanesti numai Constanta corespunde, la ora actuala, acestui gen de croaziere, celelalte neindeplinind conditiile necesare. Potrivit declaratiei lui Agathon, in aceasta vara, 15 motonave internationale vor vizita Portul Constanta. O calatorie cu nava "Mozart" pe Dunare costa intre cinci si noua mii de euro. Cea mai scurta calatorie este de sapte zile, dupa care turistii sunt debarcati intr-unul din porturile pentru care opteaza, de unde ajung la domiciliu cu avionul. Vasul este cel mai mare dintre cele 34 pe care le detine compania si, pana la finele sezonului, va mai efectua pe aceasta ruta inca doua croaziere. Desi traficul pe Canalul Dunare - Marea Neagra fusese suspendat ieri, pentru efectuarea de catre Administratia Canalelor Navigabile a unor lucrari de verificare la instalatia de sincronizare a portii de acces de la ecluza Agigea, autoritatile au fost nevoite sa intrerupa lucrarile deoarece trebuia sa se efectueze operatiile specifice de tranzitare din canal in mare a vasului de croaziera.sursa:http://www.ziuaconstanta.ro/rubrici/eveniment/croaziera-pe-dunare.html

Navele de croaziera aduc venituri importante turismului constantean


Dezvoltarea turismului romanesc primeste noi impulsuri, prin utilizarea tot mai rationala a potentialului natural al tarii. Dupa incercarea de revitalizare a unor statiuni de pe litoralul romanesc, operatiune putin transparenta si partial reusita, a venit timpul exploatarii potentialului Dunarii. Marile concerne de turism au optat in planul lor strategic pentru croaziere pe cel de-al doilea fluviu al Europei. Profitul este garantat, sumele pe care turistii occidentali le vehiculeaza sunt exorbitante. Avantajele tarilor incluse in aceste programe reprezinta adevarate guri de oxigen, atat in plan financiar, cat si in cel al imaginii. Odata interactionati cu frumusetile geografice ale zonei respective sau cu bogatiile ei culturale, o buna parte din turisti se intorc. Dupa ani de zile in care sursa aceasta de venit a fost marginalizata, autoritatile romane au constientizat importanta potentialului ei turistic si au demarat o politica destul de coerenta de atragere a marilor tour-operatori europeni. Totul a depins in mare masura de factorii de decizie regionali, autorii unor gestiuni favorabile. Este cazul Companiei Nationale Administratia Canalelor Navigabile, ce a adoptat o strategie bazata pe flexibilitate totala, stimuland traficul turistic pe Canalul Dunare-Marea Neagra. Anul 2005 reprezinta un record in ce priveste numarul tranzitarilor pe Canal de catre vasele de pasageri. In primele 11 luni ale anului in curs, s-au inregistrat 125 de tranzitari ale acestor nave, comparativ cu datele din 2002 (68 tranzitari), 2003 (37 tranzitari) si 2004 (80 tranzitari). Navele de croaziera care au tranzitat Canalul apar sub diverse pavilioane (Germania, Elvetia, Olanda, Bulgaria si Romania) atestand, odata in plus, amploarea fenomenului de care am vorbit. Prima decizie de incurajare a turismului, luata in 2005 de catre noua conducere a Administratiei, a fost acordarea prioritatii de intrare in Canal pentru vasele de pasageri, nefiind normal ca turistii sa astepte ore in sir la ecluzare. O alta masura menita sa sporeasca traficul a fost stabilirea vitezei de croaziera in functie de itinerariul grupului de pasageri, ajungand pana la 20km/h pentru a se putea vizita obiective turistice aflate de-a lungul traseului. Cateva efecte ale aplicarii acestor initiative au fost: cresterea numarului de tranzitari de la o medie de 14-15 nave pe luna la 20-22 si atragerea de noi operatori in zona Dunare-Canal-Marea Neagra. Valentin Zeicu, directorul general al CN ACN a declarat ca tinta turistilor care tranziteaza Canalul este cu precadere Constanta, iar implicarea Consiliilor Locale trebuie sa fie totala pentru intretinerea obiectivelor. Deocamdata nu a fost inregistrat un turism concentrat pe obiective de-a lungul Canalului. Navele il tranziteaza avand ca tinta Portul Constanta, care, odata cu darea in folosinta a terminalului de pasageri, detine facilitati la standardele europene. Recent, conducerea ACN a fost contactata de un operator austriac care doreste o colaborare directa cu Canalul si care prognozeaza, din 2007, un aflux sporit de turisti din zona centrala a Europei, spre Constanta. Pentru anul 2006 sunt deja programate 150 de tranzitari ale navelor de pasageri. sursa:http://www.ziuaconstanta.ro/rubrici/eveniment/navele-de-croaziera-aduc-venituri-importante-turismului-constantean.html

45 de nave de croaziera si-au anuntat vizita in Portul Constanta

45 de nave de croazieră şi-au anunţat vizita în Portul Constanta

În acest an, şi-au anunţat vizita în Portul Constanţa 45 de nave de pasageri, cu peste 16.000 turişti străini la bord. Se estimează o creştere cu 5 – 10% a numărului de turişti care vor sosi la terminalul de croaziere, comparativ cu anul trecut.
Sezonul de croaziere va debuta pe 3 aprilie, când va sosi nava fluvială „Viking Primadona”. De altfel, în sezonul 2010 vor reveni la Constanţa navele fluviale, cel puţin 10, după un an de pauză din cauza crizei globale.
Compania „Costa Crociere“, una dintre cele mai importante la nivel mondial, va deveni client fidel al Portului Constanţa. Dacă până în acest an doar o navă a acestei companii ajungea la Constanţa, în sezonul 2010 sunt anunţate cel puţin 3. Acestea sunt şi cele mai spectaculoase din acest an, având capacităţi mari, de peste 2.500 turişti, dar şi facilităţi dintre cele mai moderne.
Printre navele care vor reveni în Portul Constanţa se numără: „Kristina Regina“, „Le Levant“, „Taras Schevchenko“, „Nautica“, „Spirit of Adventure“, „Discovery“, „Albatros”, „Seven Seas Navigator”.
Din datele pe care le avem la această oră, sezonul se încheie la mijlocul lunii noiembrie.
În perioada 2 – 5 iunie, Compania Naţională „Administraţia Porturilor Maritime” SA va găzdui Adunarea Generală a MEDCRUISE, cea mai reprezentativă asociaţie din domeniul turismului de croazieră din Europa. Această manifestare îi va reuni pe cei mai importanţi reprezentanţi ai industriei turismului de croazieră, factori de decizie în stabilirea noilor rute de transport. sursa:http://www.ziuaconstanta.ro/comunicate-de-presa/administratia-porturilor-maritime/45-de-nave-de-croaziera-si-au-anuntat-vizita-in-portul-constanta-52026.html

Iahturile, vacanţe plutitoare

Căldura şi agitaţia din Bucureşti mi-au stabilit traiectoria viselor diurne. Nu ştiu despre voi, dar eu nu de puţine ori am navigat pe o mare azurie, la bordul unui iaht în timp ce aşteptam autobuzul în staţie. Trebuie să fi trecut 2 ani şi ceva de atunci; eram la o expoziţie de iahturi în Lavrio, un cochet orăşel-port din Grecia, situat la 50 km de Atena, a cărui simplitate contrasta evident cu partea unde marea găzduia cele mai luxoase iahturi aduse din toate colţurile lumii.

Era o seară liniştită. Se auzeau în surdină pahare ciocnite cu graţie şi jazzul parcă suna altfel însoţit de briză. Deşi era agitaţie în jurul iahturilor, atmosfera era relaxată şi totul părea rupt dintr-un vis îndrăzneţ de vară. Iahturile, adevărate bijuterii marine, păreau construite minuţios, cu atenţie pentru fiecare detaliu, menite parcă să trezească în fiecare din cei prezenţi atât spiritul de aventură, cât şi dorinţa de libertate şi evadare.


Primul iaht a prins contur în sec. al XVII-lea sub forma unei corăbii cu pânze. Pe lângă faptul că reprezentau o posibilitate de a explora noi teritorii, corăbiile mai jucau şi rol de pivot în bătălii şi războaie. Azi, yachting-ul reprezintă un stil de viaţă şi rămâne una dintre activităţile elitiste, exclusiviste şi nobile prin esenţă. Luxul de a avea un iaht presupune şi o educaţie adecvată în acest sens.

Cunoştinţe variate despre navigaţie, meteorologie, mecanică, electricitate şi nutriţie sunt absolut necesare şi de ele depinde supravieţuirea în condiţii normale pe mare atunci când se navighează pe distanţe lungi şi nu numai. Nici costurile de întreţinere ale unei ambarcaţiuni nu sunt de neglijat, ele reprezintă 10% din valoarea totală a acesteia. În România, în ultimii ani, cererea de iahturi a crescut considerabil. Recent, am avut plăcerea să particip la primul eveniment dedicat iahturilor de lux cu motor din ţară, iniţiat de Franco’s Marina, care a avut loc în portul Tomis- Constanţa, pe 28 iunie 2008.

Au fost prezente acolo modele precum Ferretti 460, liderul flotei Ferretti Yachts care se remarcă prin simplitate şi atractivitatea design-ului său exterior, Pershing 37’, un iaht uşor, rapid şi foarte agil şi Pershing 46’, care se mândreşte deja cu un palmares de invidiat; Itama Forty este un iaht de croazieră extrem de atrăgător şi rapid.

Custom Line-Naveta 26 Ziacanaia este un model unic, creat ca răspuns la noile preferinţe exprimate de majoritatea proprietarilor experţi aflaţi în căutarea liniştii şi confortului. Iahturile, prezente în premieră pe Marea Neagră, au lungimi între 12 şi 30 de metri şi pot atinge viteze între 12 şi 45 de noduri.

Preţurile acestora încep de la 300.000 şi pot ajunge până la fabuloasa sumă de 7 milioane de Euro! Eram departe când am sesizat autobuzul venind şi mi-am dat seama că petrecusem ceva timp în croaziera mea imaginară. Deşi starea de euforie s-a risipit brusc, iar călătoria mi-a fost „înghiţită“ de aglomeraţia din autobuz, amintirea acelei seri va rămâne un antidot pentru zilele toride de vară pe care va trebui să mi le petrec în oraş. sursa;http://www.tabu.ro/articol_1034/iahturile__vacante_plutitoare.html

Abramovici, prima croaziera cu iahtul de 500.000.000 $


Abramovici, prima croaziera cu iahtul de 500.000.000 $
Click! (Bogdan Nicolai) | 16.06.2009

Patronul clubului de fotbal Chelsea, Roman Abramovici a tinut mortis sa fie prezent la lansarea la apa a noului sau iaht, Eclipse.

Ambarcatiunea care a costat 495 de milioane de dolari a plecat sambata de pe santierul naval din Hamburg, Germania.

Iahtul 'Eclipse' este o adevarata bijuterie, sustin specialistii. Lung de peste 170 de metri, dotat cu doua heliporturi, propriul submarin si un centru de relaxare si tratament, 'Eclipse' este o ambarcatiune unica in lume.

Din grija pentru familia sa si pentru siguranta acesteia, miliardarul Roman Abramovici a tinut mortis ca 'Eclipse' sa fie inzestrat si cu un aparat de detectare a armelor si geamuri antiglont. Reprezentantii germani ai firmei Blohm & Voss au declarat ca 'iahtul este unicat in lume'.

La cei 40 de ani ai sai, Abramovici devine odata cu achizitionarea iahtului proprietarul celei mai impresionante colectii de ambarcatiuni. Cotata la peste 2 miliarde de dolari, flota de lux contine pe langa Eclipse si iahturile Pelorus, Ecstasea si Sussurro.sursa:http://www.newz.ro/stire/86830/abramovici-prima-croaziera-cu-iahtul-de-500.000.000-$.html

Croaziera de 150 de lei pe Marea NeagraTuristii care aleg sa isi petreaca vacanta de 1 Mai pe litoralul romanesc au sansa unei croaziere pe Marea Neagra la bordul Bricului Mircea.

Rezervarea locurilor pentru croaziera incepe joi, la ora 15.00, in locatii din Constanta si Mamaia. Croaziera va incepe sambata, 1 mai 2010, la ora 15.00, din Portul Militar Constanta, pe ruta Constanta - Mamaia si retur.

Durata croazierei este de 3 ore, anunta Ministerul Dezvoltarii, intr-un comunicat.

Pretul croazierei este de 150 de lei pentru adulti, cu reducere de 20% pentru copii. Au acces pe punte, in limita celor 130 de locuri disponibile, adultii si copiii de peste 10 ani insotiti de adulti.

Inscrierea si plata se vor face la sediul Agentiei Litoral din Constanta - B-dul Tomis, nr. 133, parter - si la casieria telegondolei din Mamaia, joi, intre orele 15.00 si 20.00, respectiv vineri, intre orele 10.00 si 20.00.  sursa:http://www.ziare.com/vacanta/croaziera/croaziera-de-150-de-lei-pe-marea-neagra-la-bordul-bricului-mircea-1012473


Croazierele pe Dunare au adus 110.000 de straini in Romania, in 2009


Un numar de aproape 110.000 de turisti straini au ales anul acesta sa viziteze Romania prin intermediul croazierelor pe Dunare.

Criza economica a determinat in 2009 o scadere cu 8 procente fata de anul trecut a numarului turistilor straini care au ajuns in Romania pe vase de croaziera, pe Dunare, insa operatorii de turism asteapta in 2010 o crestere de circa 10% a rezervarilor, transmiteMediafax .

"Noi (n.r. Karpaten) am avut, in acest an, pe croaziere in Romania, aproximativ 94.450 de turisti straini, iar numarul total al turistilor ajunsi in tara noastra, pe croaziere, in 2009, este de aproximativ 110.000 de persoane", a declarat Gheorghe Marginean, presedintele agentiei Karpaten Turism, ce acopera 80% din segmentul croazierelor.

Potrivit lui Marginean, cei 110.000 de turisti au platit pentru o croaziera, in medie, 900 de euro, conditii in care piata de profil ajunge sa se ridice la o valoare de aproximativ 100 de milioane de euro sursa:

http://www.ziare.com/afaceri/firma/croazierele-pe-dunare-au-adus-110-000-de-straini-in-romania-in-2009-964793


5.000 de romani au fost in croaziere anul trecut

In 2009, peste 5.000 de romani au petrecut vacante de vis in croaziere pe marile si oceanele lumii, cifra ce reprezinta un record. In 2010 se pare ca numarul acestora va fi si mai mare.

"Recordul de anul trecut se explica prin faptul ca pe liniile pe croaziera s-au oferit mai multe last minute-uri, comparativ cu alti ani. Insa in acest an ne asteptam sa batem recordul de anul trecut. Deja in primele trei luni avem rezervari cat in cinci luni ale anului trecut", a declarat Ioan Basea, cruise expert la Cruises & Tours, companie care are o cota de 80% din piata vanzarilor de croaziere din Romania, arata Gandul.

Romanii prefera croazierele in Marea Mediterana pentru ca este mai usor de ajuns in porturile de unde acestea pleaca, iar o croaziera de opt zile costa 399 de euro de persoana. La nivel mondial Insulele Caraibe sunt preferatele.

Cei care isi permit pot alege o croaziera de 130 de zile, care au un pret care porneste de la 15.000 dolari si ajunge pana la 150.000 de dolari. In ultima vreme au aparut si cele de 335 de zile, acestea avand un pret prohibitiv pentru multi - 500.000 dolari.

Reduceri de 40% la croazierele pe marile si oceanele lumii

Ce ii intereseaza pe romanii care vor sa plece intr-o croaziera?

"Se intereseaza de la probleme ce tin de raul de mare, unde dorm, pana la ce se face intampla cand sunt furtuni. Despre furtuni ii pot asigura ca Marea Mediterana este cunoscuta ca fiind o mare care nu este agitata. In plus, navele sunt dotate cu sisteme de navigatie performante care pot prevedea in avans o furtuna si zona este astfel ocolita", a mai spus Ioan Basea.  sursa:http://www.ziare.com/vacanta/croaziera/5-000-de-romani-au-fost-in-croaziere-anul-trecut-1010338


Croazieră pe Marea Mediterană

Duminică dimineaţa am ajuns în Villafranche. După micul dejun am fugit pe puntea 13, lângă piscine, de unde ne-am luat nişte bileţele pentru barca ce urma să ne ducă în port. Vasul, fiind prea mare, nu a putut trage chiar la mal, aşa că nişte bărci, tendere, urmau să ne transporte până în micuţul port. Pe biletele noastre scria că trebuia să ne urcăm pe tender-ul 7 şi trebuia să aşteptăm să se anunţe prin staţie când să ne prezentăm jos, pe deck 1. Era aproape ora 9:00 şi noi nu auzisem nimic anunţat prin staţie, doar Bianca spunea că fusese anunţat tender-ul 1, dar trecuse multă vreme de atunci. Ne tot uitam afară şi tenderele veneau şi plecau, aşa că am hotărât, ca românul nerăbdător, să coborâm jos şi să vedem acolo ce se întâmplă. Abia se urca lumea în cea de-a doua barcă, aşa că ne-am aşezat pe o scară şi am decis să aşteptăm. Spre surpriza şi marea noastră bucurie, au mai rămas locuri libere pe acel tender şi pentru că eram în locul potrivit la momentul potrivit, am fost invitate să ne urcăm şi să pornim spre port. A fost o mişcare bună, pentru că am câştigat ceva timp de plimbări. Ajunse în port, am pornit spre gară, hotărâte să luăm trenul spre Nisa.

Villefranche este un mic orăşel aflat între Nisa (6 km) şi Monaco (10 km). Oraşul se întinde de la mare în sus pe stânci, partea de jos numindu-se Villefranche sur Mer. Plaja cu nisip fin, portul cochet cu terase de-a lungul falezei, clădirile vechi şi viu colorate dau oraşului o atmosferă pitorească tipic franţuzească. Gara se află la nici 10 minute de port, aşa că am pornit în mare grabă să prindem primul tren cu destinaţia Nisa. Eu şi Bianca mai vizitasem Coasta de Azur, Nisa, Cannes, Monaco, însă Corina era pentru prima oară aici şi îşi dorea să viziteze cât mai mult, chiar dacă nu aveam foarte mult timp la dispoziţie, dat fiind că la ora 18:00 trebuia să fim înapoi pe vasul de croazieră. În gară am avut surpriza să vedem că majoritatea celor de pe vas aşteptau trenul spre Monaco. Oricum, aveai posibilitatea să contractezi la biroul de Guest Relations excursii opţionale cu ghid, însă noi am ales să mergem pe cont propriu, în mica noastră aventură. Evident, la cumpărarea biletului de la automatul de bilete de pe peron, am greşit şi gara, în Nisa existând 3 gări, una principală şi două mai micuţe la periferia oraşului. Dar nu a fost atât de rău în final, pentru că am ajuns destul de repede în portul din Nisa. De când am avut marele noroc să văd oraşul pentru prima oară, mi-am dorit să mă reîntorc. Mi-a plăcut de o mie de ori mai mult decât Cannes, iar Monte Carlo mi s-a părut mult prea extravagant pentru gustul meu.
Nisa este fermecătoare, cosmopolită, cu oraşul vechi cu străzi pietonale înguste, pline de magazinele cochete şi terase mici cu măsuţe înghesuite, pe care aş hoinări la nesfârşit, cu piaţa din centru, Place Massena, cu fântână arteziană şi cu stâlpii aceia pe care sunt cocoţaţi oameni de plastic ce noaptea se luminează şi îşi schimbă culorile, cu Promenade des Anglais ce se întinde de-a lungul mării, cu hoteluri elegante în clădiri istorice, cu hotelul Negresco ce domneşte regeşte asupra tuturor. În timpul sezonului e superb, o forfotă plăcută pe străzile sale, artişti stradali pe care îi întâlneşti la fiecare pas. Am intrat în oraş cu o mare bucurie în suflet şi am încercat ca, pe lângă locurile vizitate anterior, să văd şi ceea ce ratasem atunci. Primul stop a fost la Colline du Chateau, de unde peisajul îţi taie răsuflarea. Castelul nu este chiar un castel, mai mult nişte ziduri de fortificaţie, dar priveliştea asupra portului şi a întregii Nise este deosebită, plus că sus se află o micuţă cascadă. Poţi urca la castel pe scări, sau, mai uşor, cu liftul.


Am coborât spre oraşul vechi, unde am poposit câteva minute în Piaţa Palatului de Justiţie, apoi am continuat drumul spre partea mai nouă a Nisei, prin Place Massena, până la Basilique Notre Dame, pe care iarăşi nu apucasem să o vizitez în călătoria mea anterioară. Dat fiind că era duminică, toate magazinele erau închise, spre marele noroc al Corinei, pentru că astfel ne-a rămas timp să dăm o fugă până la Monaco. După ce am luat prânzul pe faimoasa stradă pietonală, la o terasă unde se mănâncă excelent, am fugit spre gara Nice Ville, am cumpărat biletele şi am pornit. Nu ne mai rămăsese foarte mult timp la dispoziţie, dar era suficient ca să alergăm cât ne ţineau picioarele să mai vizităm ceva. Nu ştiam exact cum puteam ajunge din gară în Monaco, la Palatul Princiar, am cerut ceva indicaţii şi până la urmă am reuşit să găsim drumul cel bun. Sus, am fost încă o dată impresionată de frumuseţea locului, de peisajele copleşitoare pe care le poţi admira din dreapta şi din stânga palatului, porturile în care sunt ancorate iahturi de lux sau imense vase de croazieră, impresionantele clădiri construite în trepte pe munte, înghesuite unele în altele şi cu spaţii verzi create chiar pe acoperişuri. Palatul nu poate fi vizitat în interior, fiind încă locuit de Prinţul Albert al II-lea. Dacă ai noroc (eu nu am avut…), la ora 12:00 poţi fi spectator la schimbarea gărzii, eveniment fastuos şi memorabil, din câte am auzit. Încă 10 minute pe străduţele din jur, apoi, cu sufletul la gură, am alergat spre gară să prindem trenul spre Villefranche şi spre Navigator of the Seas.
La cină, am avut o surpriză placută, când toţi ospătarii au început să defileze prin restaurant, fluturând şervete albe deasupra capului, pe ritm de fanfară, după care s-au adunat cu toţii pe acea scară interioară. Şeful de restaurant a ţinut un mic discurs, mulţumindu-ne tuturor pentru prezenţa noastră acolo, iar întreg personalul restaurantului a cântat “ O sole mio”.

Următoarea zi, luni, am ajuns în Corsica şi am acostat în portul oraşului Ajaccio. După micul dejun, am coborât de pe vas, dat fiind că aici nu a mai fost nevoie de tendere. Afară era o vreme închisă, nori negri se adunau pe cer şi ne rugam să nu plouă, ca să putem vizita cât mai mult. La ieşirea din port am primit câte o hartă a oraşului, cu toate punctele de interes şi am încercat să stabilim un traseu. Celebritatea oraşului este evident legată de faptul că aici s-a născut Napoleon, în anul 1769. Oraşul adăposteşte o mare varietate de restaurante, terase şi posibilităţi de shopping (la preţuri mai măricele), dar în primul rând multe obiective turistice legate de marele Împărat. Prima noastră oprire a fost în Place Foch, aflată în centrul oraşului vechi. Piaţa este înconjurată de terase şi magazine cu suveniruri, iar din mijlocul ei veghează statuia ce îl reprezintă pe Napoleon ca Împărat Roman. Am pornit apoi pe străduţele înguste pietruite în căutarea casei în care s-a născut marele Împărat. Din păcate, luni fiind, era închisă, deci nu am putut vizita interiorul, păstrat ca muzeu, unde se pot vedea portrete, arme şi documente datând din secolul 18. În capătul străzii, cu vedere spre mare, se află Catedrala Ajaccio, în care a fost botezat Napoleon în anul 1771. În interior, în partea dreaptă, se află cristelniţa în care a fost botezat, acoperită în anul 1900 cu o lucrare din bronz pe care este gravat următorul text: “’Heic baptisatus Imperator Magnus”.


Când am încercat să ieşim din catedrală, am observat că afară începuse să plouă cu găleata, lucru ce ne-a dat planurile peste cap, dat fiind că nu eram dotate decât cu o umbrelă, graţie Corinei. Am încercat să aşteptăm înauntru să se mai îmbuneze vremea, dar până la urmă ne-am încercat norocul şi am ieşit. Era prea devreme să ne dăm bătute, dar nici nu prea aveam şanse să ne plimbăm prin ploaia torenţială, încercând să mai vizităm câte ceva. Am încercat să mergem pe Rue Fesch, am intrat în câteva magazine, dar curând, deja ude la picioare şi ghemuite toate trei sub o umbreluţă, am decis, cu părere de rău, să ne întoarcem pe vas, măcar să mai prindem ceva de la masa de prânz.
De această dată am mâncat la restaurantul Windjammer. Mulţi se întorseseră, fugăriţi de vremea rea, aşa că am găsit destul de greu loc la o masă, dar s-a compensat cu marea varietate a felurilor de mâncare şi gustul excelent al acestora. Când am ieşit pe punte am constatat că ploaia se oprise, era însă prea târziu să mai coborâm în port. Corina s-a retras, iar eu şi Bianca am rămas la Bolero, unul dintre puţinele locuri din interiorul vasului în care se putea fuma. O dată ce vasul a plecat din Ajaccio, a început să se simtă balansul, un semn nu tocmai bun, dar am tot sperat că nu va fi prea rău. Când am coborât însă la cină, deja nu mă simţeam prea bine. Corina luase de la Guest Relations niste pastiluţe contra răului de mare şi am luat şi eu două. Am rezistat cu stoicism la masă, dar în momentul în care m-am ridicat şi am vrut să mergem să ne mai plimbăm, balansul era destul de mare şi pe lângă faptul că nu mă simţeam prea bine, nici nu mă puteam ţine pe picioare. Eu am plecat spre cameră, fetele însă au hotărât să mai încerce să rămână, dar şi ele au renunţat la plimbare destul de repede. Şi spectacolul din acea seară de la teatrul Metropolis a fost anulat. Oricum, să nu uităm că suntem la început de noiembrie şi astfel de evenimente sunt absolut normale în această perioadă a anului.
Şi uite aşa, încet încet, am ajuns la ultima zi petrecută pe vasul de croazieră, marţi 3 noiembrie. După ce cu o seară înainte am căzut toate trei răpuse de răul de mare, după un somn de aproape 12 ore, ne-am trezit într-o stare destul de bună. Chiar dacă marea mai era puţin agitată, nu se mai simţea decât foarte puţin balansul, aşa că am părăsit cabinele şi ne-am plimbat de colo colo. Pe promenadă s-a organizat “Festivalul Berii”. Nu studiasem prea în amănunt Cruise Compasul, aşa că nu ştiam de acest eveniment. Trecând întâmplător pe acolo am observat că se aranjau mese, cu platouri imense cu gustări. Pe mese erau aranjate tot felul de figurine făcute din fructe şi legume. Lumea începuse să se adune, era o forfotă de nedescris, dar atmosfera veselă şi plăcută. Ne-am luat şi noi câte o farfuriuţă şi am cules câteva specialităţi tradiţional germane. Berea era cu plată, ca orice băutură de altfel. Ziua a trecut foarte repede, masă, plimbare, masă, plimbare şi, fără să ne dăm seama, s-a făcut seară. După cină, tot pe promenadă, a fost organizat un mic spectacol, o paradă cu costume, modul lor de a-şi lua rămas bun de la noi. Nu a durat mult, dar a fost chiar distractiv. Şi ca să marcăm şi noi ultimele ore petrecute pe vas, ne-am dus la discotecă, în “the Dungeon”, la un dans şi un cocktail. Mulţi au făcut la fel, fapt pentru care discoteca devenise la un moment dat neîncăpătoare pentru mulţimea cu chef de distracţie şi zbănţuială.

Pe 4 noiembrie, dimineaţa, eram deja acostaţi în Malaga. Ne părea rău că s-a terminat mica aventură, dar ne era şi dor de casă şi familii. Înainte de a coborî, ne-am dus la Guest Relations să reglăm conturile şi să ne plătim micile datorii. Am stat destul de mult acolo, pentru că era coadă. Noi achitasem contravaloarea consumului de pe vas (cocktail, shopping) cu o zi înainte, dar cum seara la disco nu puteam să stăm chiar pe uscat… mai trebuia să stăm pentru cei 7-8 $ pe care îi mai aveam de plătit.
În final, pe la ora 10:00 ne-am luat “la revedere” de la Navigator of the Seas şi ne-am îndreptat spre Torremolinos, la acelaşi hotel la care am stat şi în prima seară. Evident, având la dispoziţie mai bine de jumătate de zi, am hotărât să ne întoarcem în Malaga, pentru o plimbare şi un shopping prin centrul oraşului. Afară cald şi soare, doar puţin vânticel, o zi perfectă de hoinărit. Oraşul este foarte frumos, oferind turistului de orice fel modalităţi de petrecere a timpului. Binecuvântată cu o climă plăcută şi mult soare, Malaga este un oraş cu bulevarde largi, palmieri, o viaţă de noapte bogată, multe muzee şi restaurante excelente cu fructe de mare. Se spune că Malaga are o medie de 300 de zile din an vreme însorită, ceea ce face din ea o destinaţie turistică perfectă. Pe lângă toate acestea, este oraşul în care s-a născut Pablo Picasso, fapt pentru care puteţi găsi aici casa în care s-a născut, devenită astăzi muzeu, o arhivă a vieţii şi lucrărilor sale.

Cam asta a fost povestea mea.
În concluzie, eliminând cele două zile petrecute în Malaga şi referindu-mă strict la croazieră, pentru că aceasta a reprezentat punctul culminant al întregii deplasări, pot să spun cu mâna pe inimă că este un vis ce poate deveni foarte uşor realitate. Şi pot să spun că nici în vis nu vă puteţi imagina cât este de frumos! Dacă vrei o vacanţă cu totul deosebită, aceasta este una ce vă va rămâne în suflet!

sursa:

http://www.paralela45.ro/blog/?p=867

Liniile de croaziera: Celebrity si Azamara


Fiecare dintre deosebitele vase apartinand flotei Celebrity, premiata in repetate randuri, a fost atent proiectat pentru a intampina toate asteptarile pasagerilor. La bord atmosfera este in stilul unic, Celebrity: calda si primitoare – dar, in acelasi timp, sofisticata si rafinata. Atat cabinele cat si zonele publice sunt deosebit de luxoase si spatioase – dar comfortabile si relaxante.

Celebrity Cruises

» CLASA CENTURY:

Vase care fac parte din aceasta clasa:

» Century si Mercury

Multumita unor remarcabile modernizari din 2006, Century ofera noi facilitati la bordul vasului. Verande noi au fost adaugate cabinelor existente, a fost inaugurat nou restaurant panoramic , iar AquaSpa dispune de noi optiuni. Refinisarile de pe Century au ridicat acesta clasa la standarde asemanatoare cu cele mai noi nave din familia Celebrity si navele din clasa Millennium.

» CLASA XPEDITION:

Vase care fac parte din aceasta clasa:

» Xpedition

Cu o capacitate de doar 100 de pasageri, un raport de 2/1 oaspeti-echipaj si foarte multe facilitati. Xpedition ofera o experienta de neuitat in Insulele Galapagos, fiind singura linie majora de croaziere care viziteaza aceste taramuri. Si totul este inclus : de la bucataria locala delicioasa si excursiile la tarm- la tot echipamentul de care turistii au nevoie cum ar fi echipamentul de snorkeling si , costume de scufundat.

» CLASA MILLENIUM:

Vase care fac parte din aceasta clasa:

» Constellation
» Infinity
» Millenium
» Summit

Clasa Millennium este alcatuita din patru elegante vase de croaziera: Constellation, Infinity, Millennium si Summit. Impreuna ele definesc evolutia secolului 21 in materie de design, inalta tehnologie, abilitati tehnice , mentinand totodata stilul unic si calitatea serviciilor care au facut din Celebrity un lider in industria croazierelor. Aceste vase sunt caracterizate prin atentia stricta la detalii. Folosind doar cele mai bune materiale: geam vitrat, lemn bogat, marmura, precum si mobila speciala si piese de arta originale, vasele Celebrity se numara printre cele mai luxoase resorturi din lume, pe mare sau uscat. Optzeci la suta din numarul total al cabinelor au vedere la ocean iar 74% dintre ele ofera veranda. De la lifturile cu vedere la ocean, la AquaSpa si centrele de fitness, la aranjamentele florale si restaurantele exclusiviste , aceste nave sunt cu adevarat cele mai rafinate din aceasta industrie.

Azamara Cruises

Vase:

» Azamara Journey
» Azamara Quest


Experimentati o calatorie de neuitat la bordul vaselor Azamara Cruises ! Pe langa serviciul de butler, disponibil pentru fiecare cabina si apartament de pe vas, Azamara pune la dispozitie pasagerilor sai mai multe verande decat oricare alt vas de croaziera, astfel incat Dvs. puteti admira peisaje mirifice.
Dotari ale vaselor: doua restaurante cu specific, diverse facilitati pentru categoria concierge, un nou centru Spa si Wellnes,o cafenea, un piano bar si un "Wine bar", spectacole live, noi activitati zilnice (precum degustari de vin si sampanie) si asta ca sa enumeram doar cateva.sursa:http://vacantesiexcursii.blogspot.com/search/label/croaziere%20de%20lux%20Mediterana


Croaziera Antarctica / Vasul Antarctic DreamExemplu de Vacanta Expeditie: aproximativ 11 zile pus la dispozitie de Agentia de Turism DESTINATION TRAVEL.

Acest exemplu de expediţie vă oferă o prezentare ideală a Minunatului Continent Alb. Cu plecare din şi întoarcere în port Ushuaia, veti avea parte de cele mai interesante privelişti din Insulele South Shetland şi Peninsula Antarctică. Programul este orientat spre observarea vieţii sălbatice şi a peisajului pitoresc cu ape înguste, gheţari, aisberguri şi munţi impunători. Itinerarul de mai jos corespunde unei expediţii de 11 zile. Bineînţeles că nicio expediţie nu seamănă cu alta, iar itinerarul prezentat aici este doar cu rol de ghidare: Căpitanul şi Conducătorul Expediţiei vor evalua condiţiile zilnice cu intenţia de a maximiza timpul petrecut pe uscat. Acest lucru înseamnă că veti putea profita de ocaziile de a debarca pasagerii cu vasele/barcile zodiac şi de lumina lungilor zile de vară.

Traseu: Ziua 1: Ushuaia – Argentina
Pasagerii se îmbarcă pe „Antarctic Dream” (Visul Antarctic) unde vor fi întâmpinaţi de Conducătorul de Expediţie şi de personal şi vor fi conduşi în cabine. Plecarea este programată de obicei pentru ora 18:00.

Traseu: Zilele 2 – 3 : Trecătoarea Drake
Albatroşii călători, petrelii furtunii şi alte păsări de mare vor însoţi vasul în timp ce acesta navighează prin această faimoasă trecătoare numită după Sir Francis Drake, navigatorul englez din secolul 16. Veti continua spre Convergenţa Antarctică, o barieră biologică unde apele reci polare ajung sub apele mai calde din zona mai temperată. În anul 1819, exploratorul britanic William Smith a descris Insulele South Shetland ca fiind „sterpe şi acoperite cu zăpadă, cu foci din abundenţă”. Şi totuşi, muşchii şi lichenii prosperă în timpul scurtei veri în peninsulele joase ale acestor insule aspre adiacente Peninsulei Antarctice.

Traseu: Ziua 4: Insula King George
Insula King George va va da o primă idee despre cum este Antarctica cu adevărat. A fost descoperită de aventurierul britanic William Smith în 1819 şi este cea mai mare insulă din South Shetlands; aproape 90% din ea este acoperită de gheţarul Collins. În timpul dimineţii veti debarca în Golful Potter şi veti vizita baza ştiinţifică Argentina, Jubany. Aici avem mari şanse să găsim elefanţi marini. După amiază veti debarca pe Insula Aitcho aflată între Insulele Greenwich şi Robert şi care aparţine de South Shetlands. Ar trebuie să putem vedea pinguinii Gentoo şi Chinstrap precum şi focile de mare Weddell şi elefanţi de mare înainte de a continua cu traversarea strâmtorilor Bransfield şi Gerlache pentru a ajunge în Golful Andvord unde găsiti Neko Bay.

Traseu: Ziua 5: Peninsula Antarctică şi Neko Bay
Pe lângă peisajul magnific cu munţi, zăpadă şi gheaţă, în Antarctica vă puteţi aştepta să vedeţi o varietate mare de animale sălbatice locale, inclusiv mii de cuiburi de pinguini Gentoo, Chinstrap şi Adelie. Alte păsări de urmărit sunt cormoranii cu ochi albaştri, pescăruşii, păsările furtunii cu pelerină, pescăruşii arctici, sheathbills (pasărea cu cioc în teacă) albe şi chirele antarctice. Mamiferele marine pe care puteţi avea ocazia să le vedeţi sunt focile Weddell şi leopard în timp ce balenele Orca, cele cu cocoaşă şi balenele pitice pot fi zărite la distanţe mici. Această zonă este de asemenea o zonă de interes istoric major şi a fost explorată intens în cadrul multor expediţii în cursul secolului 19. Pasagerii se vor simţi ca şi primii exploratori în timp ce privesc de pe puncte sau din alte puncte de observare, pe măsură ce vasul îşi face loc prin această regiune neatinsă de civilizaţie. Programul include prima debarcare pe Continentul Alb (Neko Bay) şi alta în Portul Lockroy (Insula Gaudier). Neko Bay a fost descoperit de Adrian de Gerlache, un explorator belgian, între 1897 şi 1899 şi a fost numit Neko după baleniera norvegiană care a fost operată în această zonă între 1911 şi 1912 şi din 1923 până în 1924. Portul Lockroy este aproape de Insula Wiencke în Peninsula Antarctică şi a fost principala bază a Operaţiunii Tabarin 1944 – cercetarea ştiinţifică a inclus primele măsurători ale ionosferei antarctice şi prima înregistrare a unui fluier atmosferic.


Traseu: Ziua 6: Pleneau – Insula Petermann
Veti naviga spre Sud prin strâmtul Canal Lemaire ale cărui stânci înalte, abrupte sugerează că nu a fost găsită o trecătoare. Odată aflaţi în acest canal, cunoscut ca fiind unul din cele mai frumoase locuri de pe pământ, şi dacă clima şi gheaţa sunt destul de bune, veti putea vizita Insula Petermann, cel mai sudic punct de debarcare din expediţia noastră. Aici veti debarca şi veti putea vedea cea mai sudică colonie de pinguini Gentoo care au cuiburi în apropiere de punctul nostru de debarcare. Pe această insulă vom putea vedea şi o colonie de pinguini Adelei, pescăruşii arctici şi cormoranii cu ochi albaştri. La Pleneau avem ocazia să luăm barcile zodiac şi să vizitati impresionantele formaţiuni de gheaţă.

Traseu: Ziua 7: Golful Paradise – Insula Cuverville
În acest punct al programului veti începe călătoria înapoi. Pe timpul dimineţii, şi subliniem din nou, „dacă vremea ne permite”, veti debarca sau veti folosi barcile zodiac în Golful Paradise. Acesta este unul din cele mai surprinzătoare locuri din întreaga Peninsulă Antarctică. Aici gheţarii se prăbuşesc în mare; aisbergurile se rup iar mai târziu sunt sculptaţi în forme minunate de vânt şi mare. Seara veti vizita Insula Cuverville. Pe lângă peisajul pitoresc, aceasta este casa uneia din cele mai mari colonii de pinguini Gentoo şi pescăruşi arctici. Această insulă stâncoasă se află în partea nordică a Canalului Errera, între Insula Ronge şi Peninsula Arctowski. S-a descoperit că reproducerea pinguinilor Papua, a păsărilor furtunii gigant, păsărilor furtunii Wilson, pescăruşilor arctici şi cormoranilor are loc pe Insula Cuverville. Majoritatea turiştilor consideră că vederea unei asemenea varietăţi de vieţuitoare sălbatice aduce la fel de multă satisfacţie ca şi magnificele peisaje antarctice, şi veţi fi captivat de aceste minunate căi navigabile. Navigarea şi explorarea acestor canale este cu siguranţă un punct principal al unei vizite a Peninsulei. Din păcate, în unele momente acestea pot fi pline de aisberguri şi banchize.

Traseu: Ziua 8: Insula Deception – Golful Whaler's – Golful Pendulum
Continuăm să navigăm către Insula Deception, pe partea de nord-vest a Peninsulei. Insula Deception este cel mai mare vulcan activ din zonă şi una din sursele principale de activitate seismică şi vulcanică din Antarctica. Navigarea prin trecătorile înguste spre craterul imens inundat reprezintă o experienţă palpitantă. Nu uitaţi să vă aduceţi costumul de baie pentru că înotul în această apă este o experienţă unică. În timpul dimineţii vom încerca să debarcăm în Golful Whaler’s şi Golful Pendulum. După amiaza, şi în funcţie de condiţiile meteo, vom debarca la Hannah Point (Insula Livingstone). Acesta este unul din cele mai bune locuri din Antarctica pentru a observa fauna şi ar trebui să vedem pinguinii Chinstrap şi Gentoo, păsările furtunii gigant, păsările furtunii Wilson, pescăruşii arctici şi cormoranii cu ochi albaştri. Cu puţin noroc ar trebui să vedeti şi elefanţii de mare.

Traseul: Zilele 9 – 10 : Trecătoarea Drake
Azi părăsiti Antarctica şi va îndreptati înapoi spre nord prin Trecătoarea Drake. Acum aveţi şansa să comparaţi şi să revedeţi notiţele luate şi să vă opriţi asupra aventurilor din săptămâna trecută pentru a asculta ultimele prelegeri şi a savura delicioasele mâncăruri de la bord pe măsură ce vă îndreptaţi spre Ushuaia.

Traseu: Ziua 11: Ushuaia, Argentina
După un mic dejun devreme veti debarca la ora 9:00 am şi va veti lua la revedere. Astfel se termină o incredibilă şi unică expediţie. sursa:

http://vacantesiexcursii.blogspot.com/search/label/oferte%20croaziere

De ce sa mergem in croaziera?


Postat in: Despre Croaziere | Informatii utile
restaurant club restaurant deck view
Euforia concediului “all inclusive” in Turcia, Grecia sau Bulgaria incepe incet sa dea semne de oboseala. Intr-adevar dupa un an greu de munca si stres e foarte bine venita o vacanta in care nu trebuie sa luati decat o singura decizie: “da, mergem!” Acolo va asteapta un resort pe care nu trebuie si daca suntem sinceri nici nu il veti parasi intregul sejur. Este o situatie ideala mai ales pentru aceia dintre noi care calatoresc cu copii: fara stresul de a trebui sa cautati un restaurant, de a va intoarce la timp pentru orele de somn etc. Mai toate resort-urile de tip all inclusive au o oarecare oferta de divertisment ziua la piscina sau seara intr-un amfiteatru ori sala. Echipa de animatie este in ton cu atmosfera de veselie a unei vacante, insa daca am extrapola locatia si am transfera mental acesti tineri moderatori de spectacol intr-un mediu familiar, de exemplu un spectacol in orasul dumneavoastra, probabil nu ar mai fi la fel de incantatori.
Insa, fiind vacanta, totul merge.

Acum momentul de sinceritate: de cate ori nu ati spus - “gata cu mancarea, nu fac nimic altceva decat sa dorm, sa mananc, sa fac plaja, sa mai mananc, sa adorm din nou si apoi din nou sa mananc”; de cate ori ati spus - “ok, astazi mergem in explorarea imprejurimilor, am auzit ca este un orasel interesant in apropiere” - si de cate ori ati ramas tintuiti pe marginea piscinei? Stim cu totii despre ce vorbim, pentru ca multi dintre noi au urmat acest model.

Eu de exemplu prefer vacanta “au pied” in care cu voinicie imi propun sa explorez oferta culturala, istorica, arhitecturala a unui oras. Imi place sa imi pot spune la sfarsitul vacantei: da, am vizitat fiecare punct de atractie, am devenit un expert al orasului, un erou al vacantelor! Insa sa revenim la realitate, suntem oameni ai secolului 21 care isi lasa intreaga energie in cu totul alte locuri decat vacanta - la munca, de exemplu! Deci visul unei vacante boeme nu e chiar realizabil.
Deci cum procedam atunci cand ne numaram printre aceia lipsiti de energie, care insa au inca din copilarie o lista extensiva cu locuri pe care tanjesc sa le viziteze in aceasta lume, aceia care vor sa calatoreasca in adevaratul sens al cuvantului si nu doar sa se deplaseze de la A la B, A fiind aeroportul, B resort-ul de vacanta? Aceia care vor sa viziteze muzee, sa exploreze bucataria locala, sa fotografieze importante puncte de atractie, sa mearga la mare, dar si la munte, sa faca cumparaturi, sa mearga la concerte - ce mai, sa traiasca din plin atmosfera fiecarui loc pe care il viziteaza? Ei bine, acei oameni, printre care si eu ma numar, pot alege sa ia avionul pana in orasul D, sa se cazeze la un hotel cu preturi in functie de cat de mult sunt dispusi sa cheltuie pe taxi sau cat timp sunt dispusi sa aloce transportului cu metroul sau autobuzul pana la punctele pe care doresc sa le viziteze. Apoi in mod normal trebuie sa luam in considerare foamea care ne cuprinde intr-o zi activa, plina de vizite incolo si incoace. Deci, trebuie sa gasim un restaurant doua si cateva snack bar-uri de-a lungul unei zile. Eu deja am obosit doar imaginandu-mi acest scenariu. Fug dintr-o parte in alta in fiecare zi tot restul anului, nu vreau sa alerg si in concediu.

Deci cum ramane cu dorinta de a vedea, explora, simti un loc si nevoia de a ma relaxa, odihni, nu ma misca, nu ma gandi la nimic?

Pentru ca am fost in nenumarate croaziere si evident sunt aici pentru a va vinde croaziere, voi incerca sa ma detasez de aspectul subiectiv si va voi descrie o zi si o dimineata din ultima mea croaziera. De ce o zi si o dimineata? Pentru ca nu stam pe loc.

IMG_0375 IMG_0510
1. Terminalul Palacruceros Costa, din Barcelona 2. Bufet la miezul noptii cu expozitie gastronomica

Orele 13:00: Imbarcare din Terminalul Costa al portului din Barcelona. Un terminal mare cu o sala de asteptare si cateva baruri. Senzatia este de aeroport, fara insa acele controale umilitoare care nu te fac decat sa te gandesti de ce am ajuns noi oamenii aici in ciuda procesului constant de evolutie pe care il parcurgem. Imi astept randul la unui dintre ghisee, ma intampina o foarte amabila agenta Costa (si va promit ca nu veti gasi pe nimeni cu o alta atitudine). Imi primesc documentele de imbarcare si astept sa fiu chemata la bord.

Orele 14:00: La bord ma intampina niste animatori imbracati in marinari care ma invita sa ma fotografiez cu ei pentru a-mi imortaliza momentul imbarcarii. Mi se ia si o fotografie digitala de catre personalul de securitate, pentru ca nimeni sa nu-mi poata folosi cardul de bord. Cardurile de bord se scaneaza de fiecare data cand parasesc nava sau ma reimbarc precum si de fiecare data cand platesc ceva la bord.

Orele 15:00: Dupa ce mi-am primit cardul de bord de la receptie, m-a intampinat hostessa care vorbeste limba pe care eu am specificat-o in momentul in care am achizitionat biletul, mi-am primit planul navei, m-am invartit de cateva ori in atriul urias, care este si inima navei - aici aflandu-se Receptia, Biroul de Excursii, Schimb Valutar, o orchestra live, un bar, lifturile, chioscurile informative daca am uitat ceva imi veti spune dumneavoastra, astept comentarii, m-am indreptat spre cabina mea in care ma asteapta deja si bagajele pe care le-am predat la intrarea in terminal personalului Costa. Eu prefer cabinele cu balcon, le-am vazut pe toate si credeti-ma ca in ceea ce priveste mobilierul si marimea sunt cam la fel. Mie insa imi place posibilitatea de a admira marea si a servi o cafea din intimitatea balconului propriu, asta macar odata la doua zile pentru ca sunt atatea de facut si de cele mai multe ori ma afund franta in pat si ignor cu totul acest frumos extra al cabinei mele. Oricum, daca veti schimba pareri cu 10 persoane care au fost in croaziere, fiecare va avea o alta preferinta in ceea ce priveste tipul de cabina, de aceea eu spun: cum doriti asa o vom rezerva pentru dumneavoastra!

Orele 17:00: Nava paraseste portul si eu ma aflu pe puntea superioara pentru a ma bucura de acest spectacol. E ciudat faptul ca indiferent in cate croaziere ai fost, fascinatia pentru nava care tocmai se indeparteaza de tarm si lasa incet orasul in urma sa este aceasi. Precum un apus de soare aprins: acapareaza privirea chiar daca se arata in fiecare zi. Puntile sunt pline cu calatori dornici de a vedea nava plecand.

Orele 17:30: Acum un scurt tur al puntilor exterioare cu piscinele si Jacuzzi-urile lor, terenul de sport, toboganul acvatic, baruri, dupa care ma intrept spre bufetul deschis. Alegerea este la fel daca nu mult mai variata decat intr-un resort all inclusive. De la fructe de mare, la pizza, paste, dulciuri, inghetata, fructe - este nevoie doar de loc in stomac si disponibilitatea de a adauga vreo 2 kilograme. Privelistea din bufet este incredibila datorita geamurilor uriase de o parte si de alta. Mancarea poate fi servita si pe puntea exterioara.

Orele 18:00: E timpul pentru un tur mai extins al navei. Ma indrept spre puntea principala, puntea de pe care am intrat si pe care se afla si atriul. Cam toate navele au aceasi logica de constructie: facilitatile culinare si de divertisment sunt amplasate in jurul atriului. Daca fac stanga de la Receptie ma indrept spre restaurant trecand prin unul sau doua baruri, daca o iau la dreapta ajung la sala de bal, cazino, cateva alte baruri, teatru si celalat restaurant. Barurile se continua si pe urmatorul etaj la care se poate ajunge urcand scarile din atriu sau sala de bal, ori luand liftul panoramic - preferatul meu pentru ca imi ofera o incredibila priveliste asupra interiorului navei. Pe urmatoarea punte gasesc alte baruri dupa cum spuneam, magazinul foto, galeria cu magazine, galeriile de arta, biblioteca, sala de jocuri, si nivelul al doilea al restaurantelor. Este o mare nebunie prima zi pe nava, credeti-ma, pentru ca este usor sa va creati impresia ca nimic nu se termina, numai nu-i gasiti capatul. Si e adevarat, eu cel putin nu am fost inca pe o nava despre care la sfarsitul croazierei sa pot spune ca i-am vazut fiecare coltisor.

IMG_1127 IMG_0723
3. La nivelul 2 al Atriului inaintea spectacolului de la teatru. 4. Avantajele unui balcon pe mare.

Orele 19:00: Ma grabesc spre cabina pentru ca se apropie cina. Eu prefer primul serviciu de cina, adica cel de la 19:45 spre deosebire de cel de la 21:45 pentru ca, sa fim seriosi, vreau sa am ceva loc in stomac si pentru bufetul de la miezul noptii. Cat am fost plecata steward-ul meu de cabina mi-a aranjat si sortat toate lucrurile pe care le lasasem aruncate si mi-a lasat programul zilei urmatoare “Today Programme”, cum se numeste el.

Orele 20:00: Ma indrept spre restaurantul meu. In cabina, am uitat sa mentionez, la sosire, pe langa mii de alte documente informative am gasit si un bilet cu masa si restaurantul care au fost rezervate pentru mine. La intrare ma asteapta un chelner amabil, care ma pofteste spre masa mea. Am la alegere un meniu cu mai multe preparate pentru fiecare fel de mancare. Pentru ca sunt o persoana cu intoleranta la lactoza, in meniul meu sunt marcate preparatele pe care le pot consuma. Acelasi lucru se intampla cu orice nevoie dietetica speciala, ceea ce nu pot decat sa apreciez enorm. Imi aleg aperitivul, supa, salata, felul principal, desertul. Toate preparatele sunt delicioase si extraordinar de usoare, bucataria Costa avand mari influente mediteraniene. Restaurantul este intins pe doua etaje, se aude muzica in surdina, serviciul este impecabil si se misca cu o viteza incredibila. Fiecare masa are propriul sau chelner care pana la sfarsitul croazierei va va ghici orice dorinta.

Orele 21:30: Ma indrept spre teatru, unde voi urmari un numar de musical oferit de trupa de artisti profesionisti ai navei. Compania Costa are un departament special de creatie, care la inceputul fiecarui sezon concepe show-urile de pe fiecare nava si selecteaza artistii din mii de candidati. Showul a inceput cu un minunat spectacol de laser si muzica, urmeaza numere de dans si muzica live. In fiecare seara teatrul ofera un alt spectacol si printr-o combinatie intre dans si muzica dar si laser si decoruri care se schimba de fiecare data cand se roteste scena, cu siguranta si cei mici vor gasi rabdarea de a se uita.

Orele 22:30: Mi-am dat intalnire cu prietenii in sala de bal unde tocmai canta o minunata trupa cele mai iubite hituri de vacanta ale anilor ’70 si ’80. Toata lumea danseaza. E o atmosfera minunata iar in micile pauze pe care le iau, profit de ocazie pentru a testa minunata selectie de cocktailuri Costa.

Orele 00:00: Pe puntea exterioara are loc o nebunie culinara. Intreaga punte s-a transformat intr-o expozitie gastronimica: de la pepeni sculptati, la aranjamente in fel de fel de forme, la fantana de ciocolata, sculpturi de gheata, canape-uri, finger food peste tot - e o nebunie. Deci ce spuneam despre nevoia de loc in stomac?

Orele 01:00: Dupa o plimbare pe punte in adierea brizei, cautam putina liniste in piano bar, unde un talentat pianist parca ne induce starea de bine si de somn.

Orele 09:00: Am comandat micul dejun in cabina. E gratuit si usor. Nu trebuie decat sa completez un formular pe care il gasesc in cabina si il agat de exteriorul clantei. Acolo pot selecta ora la care doresc sa mananc, ce produse si cantitatea dorita. Deci dupa cum spuneam mai sus, pentru astfel de ocazii un balcon este minunat.

Orele 10:00: Portul X, pentru ca nu doresc sa va influentez alegerea destinatiei - toate sunt minunate si fiecare dintre noi are “must see-urile” sale personale. Cobor de pe nava. Astazi nu aleg o excursie optionala, ci optez sa o iau pe jos. Portul se afla chiar in centrul orasului si exista si autocare Costa ce ne duc de la nava in centru. O sa fac o plimbare relaxanta prin centrul orasului, ma voi opri in orice loc care imi atrage atentia, voi lua un mic pranz intr-un local de aici iar dupa-amiaza ma voi intoarce la nava pentru o alta seara plina cu divertisment cat incape. Poate voi folosi si facilitatile de sport astazi.

Veti afla insa in urmatorul post, pentru ca ar cam trebui sa ma reintorc la munca si sa las aceste minunate amintiri pentru saptamana viitoare.

Concluzia: toate elementele “all inclusive” sunt incorporate intr-o croaziera si asta la cel mai inalt standard, atat oferta artistica cat si serviciile sau mancarea. Costa are scoli proprii in care isi formeaza personalul. Fiecare pasager completeaza la sfarsitul croazierei un formular de evaluare al fiecarui aspect al croazierei iar pana acum, de mai bine de 60 de ani, niciodata nu au intrunit o medie de satisfactie de sub 98%. Nu e rau deloc. Deci senzatia “all inclusive” o gasiti la bord cu un plus mare de calitate. Dar si elemente din concediul boem in care ajungeti in acele locuri la care ati visat inca din copilarie sunt prezente. In fiecare zi altundeva, nu impachetati, nu faceti transferuri, nu va stresati. E usor si e compromisul perfect, care va permite sa fiti aventurieri relaxati.sursa:http://www.croaziere-costa.ro/noutati/files/9a17074a00da27e1cf27f662471e0382-10.html

Abramovici, prima croaziera cu iahtul de 500.000.000 $


Patronul clubului de fotbal Chelsea, Roman Abramovici a tinut mortis sa fie prezent la lansarea la apa a noului sau iaht, Eclipse.

Ambarcatiunea care a costat 495 de milioane de dolari a plecat sambata de pe santierul naval din Hamburg, Germania.

Iahtul 'Eclipse' este o adevarata bijuterie, sustin specialistii. Lung de peste 170 de metri, dotat cu doua heliporturi, propriul submarin si un centru de relaxare si tratament, 'Eclipse' este o ambarcatiune unica in lume.

Din grija pentru familia sa si pentru siguranta acesteia, miliardarul Roman Abramovici a tinut mortis ca 'Eclipse' sa fie inzestrat si cu un aparat de detectare a armelor si geamuri antiglont. Reprezentantii germani ai firmei Blohm & Voss au declarat ca 'iahtul este unicat in lume'.

La cei 40 de ani ai sai, Abramovici devine odata cu achizitionarea iahtului proprietarul celei mai impresionante colectii de ambarcatiuni. Cotata la peste 2 miliarde de dolari, flota de lux contine pe langa Eclipse si iahturile Pelorus, Ecstasea si Sussurro.sursa:

http://www.newz.ro/stire/86830/abramovici-prima-croaziera-cu-iahtul-de-500.000.000-$.htmlPrimul iaht românesc pentru o croazieră pe Marea Neagră


Turiştii interesaţi de o croazieră pe Marea Neagră, o pot face de acum înainte şi cu un iaht românesc, din portul Mangalia. "El Comandante" a fost lăsat la apă sâmbătă şi este primul iaht autohton care este înscris în circuitul turistic din zona Mării Negre.

Cei care vor să îşi petreacă vacanţa pe ape au la dispoziţie mai multe opţiuni. La bordul iahtului "El Comandante" se pot urca maxim 15 persoane care au parte de tot comfortul unui hotel de patru stele.

"Suntem la început şi nu ne-am gândit la destinaţii fixe (...) Se poate merge la Balcik, Bulgaria, la Varna în acelaşi timp putem avea o croazieră de şapte zile pe litoralul grecesc. Depinde ce îşi doreşte fiecare", a declarat Daniel Emanoil, proprietar.

Costurile unei croaziere nu sunt pentru orice buzunar: depinde de destinaţia aleasă dar şi de durata călătoriei. Astfel, o croazieră de o zi din portul Mangalia şi până în Delta Dunării costă aproximativ 1.400 de euro iar o croazieră de 7 zile în Grecia, 9.500 de euro.

sursa:

http://www.realitatea.net/primul-iaht-romanesc-pentru-o-croaziera-pe-marea-neagra_326342.html


Croazierele pe Dunare au adus 110.000 de straini in Romania, in 2009


Un numar de aproape 110.000 de turisti straini au ales anul acesta sa viziteze Romania prin intermediul croazierelor pe Dunare.

Criza economica a determinat in 2009 o scadere cu 8 procente fata de anul trecut a numarului turistilor straini care au ajuns in Romania pe vase de croaziera, pe Dunare, insa operatorii de turism asteapta in 2010 o crestere de circa 10% a rezervarilor, transmiteMediafax .

"Noi (n.r. Karpaten) am avut, in acest an, pe croaziere in Romania, aproximativ 94.450 de turisti straini, iar numarul total al turistilor ajunsi in tara noastra, pe croaziere, in 2009, este de aproximativ 110.000 de persoane", a declarat Gheorghe Marginean, presedintele agentiei Karpaten Turism, ce acopera 80% din segmentul croazierelor.

Potrivit lui Marginean, cei 110.000 de turisti au platit pentru o croaziera, in medie, 900 de euro, conditii in care piata de profil ajunge sa se ridice la o valoare de aproximativ 100 de milioane de euro. sursa:

http://www.ziare.com/afaceri/firma/croazierele-pe-dunare-au-adus-110-000-de-straini-in-romania-in-2009-964793

Sambata se deschide sezonul crozierelor in portul Constanta


seschide, sambata, sezonul anual de croaziere la Marea Neagra, odata cu acostarea sa in Terminalul de pasageri al Portului Constanta.

Vasul, cu o lungime de 113,4 metri, a fost construit in 1998, si aduce la Constanta 140 de turisti straini, majoritate cetateni americani.

Monica Velicu, purtatorul de cuvant al Administratia Porturilor Maritime Constanta (APMC), a declarat ca pasagerul "Viking Primadonna" vine din Portul Ruse si ajunge sambata in Portul Constanta, pe Canalul Dunare - Marea Neagra, pentru o escala de sase ore.

"Viking Primadona" este angajat anul acesta in Croaziera "Odiseea Est Europeana", un program special organizat pentru prezentarea atractiilor turistice si zonelor pitoresti de pe malul Dunarii, din statele est europene, itinerariul incluzand porturile Passau, Melk, Viena, Bratislava, Budapesta, Belgrad, Vidin si Oltenita.

Potrivit reprezentantilor APMC, anul acesta sunt asteptati sa ajunga in Portul Constanta peste 16.000 de turisti straini, la bordul navelor pasagere, estimand o crestere intre 5 - 10%, a numarului turistilor, comparativ cu anul 2009, pana in prezent fiind anuntate escalele a cel putin 60 de pasagere fluviale si maritime.

In sezonul 2010 vor reveni la Constanta navele fluviale, cel putin zece, dupa un an de pauza din cauza crizei globale. Printre navele care vor reveni in Portul Constanta se numara: "Kristina Regina", "Le Levant", "Taras Schevchenko", "Nautica", "Spirit of Adventure", "Discovery", "Albatros" si "Seven Seas Navigator" sursa:

http://www.ziare.com/stiri/frauda/sambata-se-deschide-sezonul-crozierelor-in-portul-constanta-1007164

Cine cumpara in Romania iahturi de sute de mii de euro

Iahturile reprezinta produse de nisa, care se adreseaza unor clienti selecti. Franco’s Marina, dealer exlusiv pe piata romaneasca al iahturilor FERRETTI, pe care le-a lansat anul acesta si in Romania a identificat o categorie restransa de clienti de elita, compusa din oameni de afaceri romani, cu capacitati financiare notabile.

Acestia au, cu siguranta, un stil de viata cu standarde foarte ridicate, sunt bine informati in ceea ce priveste piata de ambarcatiuni si cunosc renumitele localitati turistice maritime de la Marea Mediterana, unde sunt ancorate cele mai multe ambarcatiuni din Europa, a declarat pentru HotNews, Ioana Stirbulescu, PR coordinator al Franco’s Marina.

Conform unui studiu al producatorului italian, clientul tipic Ferretti are in medie 49 ani, este om de afaceri – 47%, are o avere estimata intre 5 si 20 mil $ - 26%, este casatorit – 36% si are copii - 66%

Cel mai nou model al brandului Ferretti Yachts lansat in cadrul targului international de la Genova este Altura 690. Noua Altura se incadreaza in linia de ambarcatiuni Ferretti, oferind comfort absolut si spatii ample, care te fac sa te simti ca in propria casa la bordul ei, pentru perioade medii si lungi.

Cabina principala, pozitionata catre spatele puntii pentru a oferi maxima intimitate.

Eleganta si rafinamentul sunt omniprezente in design-ul interiorului realiazat din tek. O mare atractie o reprezinta longe-ul spatios de la prora cu masa si canapele care iti ofera posibilitatea de a te bucura impreuna cu prietenii de privelistea marii


Caracteristici tehnice ale modelului Altura 690


MOTOR MTU 1102 CR (8V 2000 M92)
MTU 1218 CR (8V 2000 M93)
VITEZA MAXIMA 30 NODURI MARINE/ 1102 CR
32,50 NODURI MARINE/ 1218 CR
VITEZA CROAZIERA 27 NODURI MARINE/ 1102 CR
29 NODURI MARINE/ 1218 CR
LUNGIME (STANDARD ISO 8666) 21 M
LUNGIME CARENA (STANDARD ISO 8666) 19.25 M
LUNGIME PE FIRUL APEI (LA INCARCATURA MAXIMA) 16.08 M
LATIME MAXIMA 5.50 M

sursa:

http://www.hotnews.ro/stiri-arhiva-1198999-cine-cumpara-romania-iahturi-sute-mii-euro.htm

Croazieră eco pe Marea Neagră

Croazieră eco pe MCu 700 de euro poţi călători o săptămână la bordul unui iaht care merge pe valuri doar cu puterea soarelui şi a vântului. Catamaranul aparţine unui cuplu de nemţi care şi-a echipat vasul cu 38 de panouri solare şi o turbină eoliană.area Neagră


Michael Köhler (46 de ani) şi soţia sa Heike (46 de ani) au profesiuni diferite, dar au o mare pasiune comună: navigaţia ecologică. „Am practicat foarte puţin avocatura. Navighez, în schimb, de la vârsta de 26 de ani. Am schimbat de-a lungul anilor mai multe bărci cu care am călătorit în jurul lumii", mărturiseşte Michael Köhler.

„Am aflat că soarele este mai sigur de utilizat decât vântul şi am testat acest lucru pe o ambarcaţiune mai veche, acum cinci ani. Am văzut că este posibil şi am visat să am propriul vas ecologic", spune Michael.

Aventura, o premieră

Anul trecut au cumpărat catamaranul cu care au pornit în călătorie. Pe acoperiş au montat 38 de panouri solare care generează 8 kilowaţi şi o turbină eoliană de 2,3 kilowaţi. Energia alimentează cele două motoare electrice de 10 kilowaţi. Cum va mai strânge bani, Michael va mai monta 12 panouri pentru funcţionarea optimă a catamaranului

Michael şi Heike au plecat din aprilie într-un tur de promovare pentru acest proiect care a costat 800.000 de euro. „Doar o mică parte din fonduri au fost acoperite de sponsori, restul este investiţia mea", mărturiseşte avocatul. Din Bonn au navigat pe Rin, pe Main, apoi pe Dunăre până la Constanţa. Au făcut un scurt popas în Portul Tomis şi s-au îndreptat spre Mangalia, unde vor zăbovi câteva zile. Aventura lor este o premieră.

„Este prima dată când o ambarcaţiune care funcţionează cu energie ecologică a ieşit pe Marea Neagră, de la Sulina la Constanţa. Până acum am parcurs 3.400 de kilometri numai cu energie solară. Este o premieră!", a declarat Köhler.

Călătoria vieţii

Cei doi soţi doresc să promoveze proiectul lor în întreaga lume şi să dovedească posibilitatea de a călători fără combustibili fosili. Ei spun că, neoficial, călătoria lor în jurul Pământului a început deja. Startul oficial va fi dat însă în Grecia. „Urmează Bulgaria, Istanbul - Turcia şi Grecia, de unde vom pleca în cursă. Aşa cum este şi normal, finalul călătoriei va fi tot în Grecia. Dar este un turneu de promovare şi nu o cursă, de aceea nu ne grăbim", a mai spus Mike.

Oaspetele din aceste zile al nemţilor este un alt neamţ, Johann Held din München. „Eu am venit cu barca mea până la Sulina, iar de acolo călătoresc pe catamaran. Este extraordinar. Aştept cu nerăbdare luna octombrie pentru a putea naviga din nou cu ei", declară Johann

Impresii de neamţ

Nemţii au vizitat mai multe locuri din Constanţa. „Oraşul vechi - este păcat că arată aşa. Ne pare rău că spunem asta", ne-a declarat Michael. Muzeul de Arheologie li se pare „grozav", dar starea edificiului-simbol al Constanţei, Cazinoul, i-a şocat.

„Este de necrezut cum poate să arate asemenea monument arhitectonic. Este uimitor cum Uniunea Europeană a alocat bani pentru achiziţionarea de bărci pentru Poliţia de Frontieră şi nu pentru restaurarea valorilor culturale. E ciudat pentru ce se cheltuiesc bani. Ar fi trebuit cheltuiţi pentru reabilitarea Cazinoului sau pentru zona istorică a Constanţei!", mai spune neamţul.

sursa:

http://www.adevarul.ro/actualitate/social/Constanta-Croaziera_eco_pe_Marea_Neagra_0_311369443.html

Top 3 al celor mai mari iahturi – un nou campion

Ego-ul unui miliardar nu poate fi cu adevărat satisfăcut dacă, printre proprietăţile cu care acesta se laudă, nu se află şi minimum un iaht. Dacă acesta face parte şi din top trei cele mai mari iahturi din lume, cu atât mai bine. Dar acest top este pe cale să se schimbe odată cu prezentarea celui mai nou concept pentru o astfel de ambarcaţiune.

1. PROJECT 100

DOAR PENTRU CEI MAI BOGAŢI DINTRE BOGAŢI


Project 100, creat de o echipă de designeri belgieni, nu va fi doar cel mai mare, dar şi cel mai luxos şi extravagant şi luxos iaht din lume, demn de colecţia unui rege. Deşi va fi lansat la apă peste cinci ani, miliardarii lumii stau cu ochii pe constructori pregătindu-se să scoată din conturi între 640 de milioane şi un milliard de dolari, în funcţie de dotările alese, pentru această bijuterie navală. “Când eşti obişnuit să traieşti într-un palat, înconjurat de zeci de servitori, nu vrei să pleci în croazieră la bordul unui iaht mic”, spune Berkeley March, arhitectul care a proiectat iahtul. Astfel încât, lui March nu îi este teamă că ambarcaţiunea va rămâne nevândută. “Recesiunea nu le-a schimbat oamenilor cu bani impresia că mărimea contează şi, cu sau fără criză economică, ego-ul dictează”, crede el. Iahtul gândit de compania Emocean va avea o lungime de 200 de metri, cât două stadioane de fotbal puse cap la cap.

Va putea găzdui un garaj, două bărci de agrement de 30 de metri, un heliport şi un hangar pentru elicopter. Vor fi amenajate, dacă proprietarul doreşte, o piscină lungă de 30 de metri, un club de noapte, un cazinou şi o sală de jocuri, un cinematograf cu două niveluri, trei cluburi în aer liber şi un centru de fitness, 10 camere VIP, 22 de camere pentru invitaţi si o punte separată pentru proprietar. Iar toate acestea pot fi accesorizate cu mobilier şi interioare din aur. Ambarcaţiunea poate găzdui 45 de pasageri şi 70 de membri ai echipajului.

2.ECLIPSE

UN BUNCĂR PLUTITOR


Când va fi gata, iahtul va depăşi ambarcaţiunea Eclipse, deţinută de miliardarul rus Roman Abramovici, deţinătoarea actuală a titlului de cel mai mare iaht din lume, cu o lungime de aproape 170 de metri. Ambarcaţiunea a costat peste 350 de milioane de euro iar acum este estimată la 1,2 miliarde. Ceea ce face cu adevărat special acest iaht este sistemul de detectare al rachetelor, de tipul celor ale armatei, şi un mic submarin. Dispune de două piste de aterizare pentru elicoptere, spa şi piscină în aer liber.

Roman Abramovici, proprietarul bijuteriei plutitoare, şi-a comandat un sistem special de protecţie. Toate ferestrele apartamentului său sunt blindate antiglonţ, iar pereţii sunt armaţi ca un buncăr antiatomic. Dar pentru că până la urmă, iahtul nu este o bază militară, miliardarul rus a cumpărat 35 de lucrări de artă contemporană pentru decorarea acestuia, pentru care specialiştii speculează că a plătit câteva zeci de milioane de euro.

Eclipse cuprinde şase camere pentru oaspeţi, cinci pentru VIP-uri şi o cabină a lui Abramovici, cu grădină şi pian cu coadă. Toate încăperile sunt prevazute cu baie proprie şi balcon. De asemenea, iahtul mai cuprinde un miniteatru şi o sală de cinema, una de petreceri, trei locuri de luat masa, club, acvariu, piscină, sală de fitness, saună, minispa. Temperatura şi umiditatea sunt controlate pentru cramă. Mai mult, există două bucătării şi încăperi ce pot adăposti până la 100 de membri ai echipajului, precum şi un minispital pentru echipa medicală a lui Abramovici.

Iahtul lui Abramovici cântăreşte 13.000 de tone, motorul este de 20.000 de cai-putere iar construcţia a durat 4 ani.

3. DUBAI

IAHTUL SPORTURILOR ACVATICE


Pe ultimul loc al podiumului se află un iaht deţinut de primarul Dubaiului, Sheikh Mohammed bin Rashid Al Maktoum.

Ambarcaţiunea, care poartă numele oraşului păstorit de edil, are 162 de metri şi a costat 300 de milioane de dolari

Atenţia pentru detaliile decoraţiunilor pare să fi fost mai importantă decât mărimea iahtului. Astfel, pe lângă cele trei lifturi cu care invitaţii pot ajunge la diversele punţi ale ambarcaţiunii, au fost montate scări din sticlă, care conduc către apartamentele VIP şi restaurantele aflate în aer liber sau în interior. Există aici şi câteva piscine, zone de plajă şi un bazin pentru sporturi acvatice. Majoritatea spaţiilor sunt protejate, iar aerul condiţ ionat funcţionează la capacitate maximă. Şi pentru că proprietarul este un pasionat al sporturilor acvatic, pe vas pot fi găsite toate tipurile de accesorii necesare pentru scufundări. Alături de acestea există submarine, skyjeturi, bărci pneumatice sau cu motor.

sursa:

http://www.casino-magazine.ro/top-3-al-celor-mai-mari-iahturi-un-nou-campion.html

Unelte personale